خبرگزاری کار ایران

۸۵ درصد سوخت کشور استاندارد یورو ۴ و ۵ دارد/ با پالایشگاه سازی ناترازی حل نمی شود

asdasd
کد خبر : ۱۴۷۸۸۱۷

معاون وزیر نفت با بیان اینکه سالی ۹۳ میلیارد لیتر سوخت در جاده های کشور جابجا می شود، گفت: میزان ۱۳۷ میلیارد لیتر هم از مسیر شبکه ریلی و ۷ میلیارد لیتر از مسیر دریا جابجا می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، جلیل سالاری در مراسم رونمایی از طرح های پیشگیری از عرضه خارج از شبکه و مقابل با قاچاق فراورده های نفتی اظهار داشت: از سال ۹۳ مصوباتی در گذشته در زمینه سامانه سپهتن و … داشتیم اما عملیاتی نشدند در این دولت امیدواریم این سوخت ارزان که جهت خدمت به مردم تامین می شود؛ ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه سالی ۹۳ میلیارد لیتر سوخت در جاده های کشور جابجا می شود، گفت: میزان ۱۳۷ میلیارد لیتر هم از مسیر شبکه ریلی و ۷ میلیارد لیتر از مسیر دریا جابجا می شود.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تاکید کرد: باید به شفاف سازی سامانه ها توجه شود و اقداماتی مثل مصرف بی رویه، انحراف سوخت و اجاره کارت جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه اسفندماه پارسال روزانه نزدیک ۴۳۰ میلیون لیتر فرآورده جابه‌جا کردیم که فشار مضاعفی روی زنجیره توزیع کشور است، گفت: باید به موضوع سامانه‌ها و شفاف‌سازی توجه کرد تا سوخت به‌صورت واقعی توزیع‌ شود و به دست مصرف‌کننده واقعی و بخش‌های خدماتی برسد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵درصد از سوخت تولیدی کشور استاندارد یورو ۴ و ۵ دارد، گفت: با توجه به تلاش‌های زنجیره تولید و توزیع سوخت در کشور و حجم بالای سوخت‌رسانی در کشور، لازم است که دست سودجویان در این حوزه با همکاری دستگاه‌های مصرف‌کننده، پخش‌کننده و دستگاه‌های نظارتی از سرمایه ملی کشور قطع شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: ۱۶ دستگاه متولی در کشور از مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی سوخت دریافت می‌کنند که این‌ها هم باید در مسیر سامانه تجهیز شوند. مصوبه‌های مناسبی در این بخش نهایی شده است که امیدواریم عرضه خارج از شبکه سوخت را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانیم.

وی گفت: با روند بی‌رویه مصرف در کشور، هرچقدر هم پالایشگاه بسازیم و سوخت تولید کنیم، تا دست سودجویان را قطع نکنیم، نمی‌توانیم ناترازی را کنترل کنیم.

وی افزود: همه مجموعه‌های مصرف‌کننده و دستگاه‌های نظارتی باید در این زمینه با هم همکاری کنند تا سهمیه‌ها به سامانه تجارت آسان متصل، و سوخت براساس عملکرد واقعی بخش‌های خدماتی توزیع شود.

سالاری تأکید کرد: لازم است به حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی در موضوع خودرو و صنایع توجه شود تا از هدررفت حجم زیادی از سوخت در کشور جلوگیری شود.

وی گفت: در حوزه کیفی‌سازی سوخت، ۸۵درصد سوخت کشور در حد استانداردهای یورو ۴ و ۵ است که این سرمایه نباید با توجه به تفاوت نرخ تسعیر ارز، به‌سمت کشورهای همجوار مهاجرت کند.

وی ابراز امیدواری کرد که  در حوزه مصرف‌کنندگان عمده، با اراده جمعی که شکل گرفته است و تذکر شخص رئیس‌جمهوری به همه مجموعه‌ها و مدیریت لازم در این بخش، با همکاری دستگاه‌های امنیتی سوخت را در مسیر منطقی خود مصرف کنیم.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز